Tom Ford'un Siyah Orkidesi Ruhunuzu Çikolata Mürekkebi Uçurumun İçine Çekiyor

Tom Ford'un Siyah Orkidesi Ruhunuzu Çikolata Mürekkebi Uçurumun İçine Çekiyor

Aventus ve Baccarat Rouge 540 ile birlikte , daha da uzun bir zaman diliminde olmasa da son birkaç on yıldaki en eşsiz, unutulmaz ve bağımlılık yaratan parfüm imzaları için podyumu tamamlamak üzere muhtemelen Black Orchid'i seçerdim . 2006'da piyasaya sürüldüğünde profili yalnızca olağanüstü, şaşırtıcı, yeni ve neolojik görünmekle kalmadı, aynı zamanda üstün performans özellikleri, hükümdarlık yıllarında bir noktada halkın maksimum bir ilgisinin koku parmak iziyle karşılaşıp onunla ilişki kurmasını sağladı. Okunabilirlikten ziyade gizeme öncelik veren bir çağda yaratılan (çoğunlukla sentetik malzemelere ve ruh hallerinin sentezine öncelik veren) o zamanın ana akım parfümeri, tartışmasız, günümüz bağlamının teşvik ettiği doğallık odaklı, duygu bölümlü karışımlardan daha fazla metafor ve belirsizliğe sahipti.

 

 

Lansmanından 17 yıl sonra değerlendirildiğinde bile Black Orchid'in çekingen, mütevazı, uyumlu veya genel hiçbir yanı yok . Herhangi bir gerçek dünya çiçeğine ya da hissine birincil atıftan yoksun olduğunuz için, zihninizin onun anlamı üzerine düşünmesine izin vermekte özgür değilsiniz, aslında dolaşmak ve merak etmek size kalan tek uygun seçenektir. Pek çok kişi için Kara Orkide zengin ve tatlıdır; hipnotize edici ve narkotik olana doğru sendeleyen parmak uçlarıdır. Bana göre, baş döndürücülükle eş zamanlı siyahlığın çok modlu çağrışımı, duygusal düzeyde karanlık ve tehditkar bir şey veriyor - otoriter ve kibirli, sarhoş edici hatta boğulma noktasına kadar aşırı özgüvenli ve o kadar etli ve çiğ ki, açılmış çiçeklerinde gizlenen bir tehdit var. Bir Venüs Sinek Kapanı gibi, görünüşte masum ama incelendiğinde ölümcül, cazibesi büyüleyici ama gölgeli çekirdeğinde alamet ve tehlikeyi saklıyor.

 

 

Parfümcünün alet çantasında doğal haliyle doğrudan yankı uyandıran tek malzeme paçulidir. Siyah Orkide'ye kadifemsi dokusunu ve acı ışıltılı göz kırpışını veren paçuli'nin zengin bitter çikolata tadı ve olgun, ıslak toprağın sulu vurgusu, kokunun tatlı-gelato çapasını oluşturmak için büyük ölçüde bozulmadan tutulur. Diğer her açıdan, kurucu notaları gizlemek, dönüştürmek ve gerçeklikten ziyade rüyadan türetilen yanıltıcı bir fanteziye dönüştürmek için gösterilen çabanın kokusunu alıyorum. Paçuli'nin geri kalan bagajı atıldı, baharatlı tüyleri ve çimenli sisi temizlendi ve kaba oluklarını ve gazlı yığınını çömlek çarkının üzerine kaygan bir parlaklıkla dökülen çırpılmış bir kakao, silt ve kil çamuruna dönüştürerek kökünün bir bitki olduğu inkar edildi. Genellikle çayla lekelenmiş sepya-gün batımı yaldızı vurgusuyla tozlu olan Ylang-ylang, yalnızca krem ​​​​ve kıvrımlı, hafif tropikal ve tereyağlı bir şekilde sunulur, quenelle'niz düşerken sütlü bir kokuyla parlatılmış sedefli hindistancevizi-muzlu pannacotta gibi kıvamdadır.

 

 

Sandal ağacı fıçıda siyah frenk üzümü ve portakal mayalanması, sulu veya gazlı meyve olarak atfedilmesini tamamen ortadan kaldırmak için vanilya ile sıcak hale getirilir, bunun yerine demlenmiş, sarhoş bir kenarda viskiden daha fazla erik şarabı eklenir - reçelli yumuşak, jöle gibi yoğun, dil gıdıklayıcı ekşi. Gardenya, gurme odağını tatlı turtadan yenilebilir olanla aşılanmış feromona yükseltmek için ilahi bir ima getiriyor. Siyah Orkide'nin  beyaz çiçekleri, kokunun beyaz ve sıcak bir yoğunlukta olmasını sağlarken, şehvetliliğe doğru giden bir cinsellik sunarken, paçuliyi silüet haline getirerek karanlığını unutulma noktasına kadar vurguluyor. Karışım o kadar yapışkan ve viskoz ki, topraksı çiçekli şekerleme gibi, nefes alacak yer bırakmıyor. Kara Orkide'nin yerçekimini hafifletecek sitrik hava veya deniz tuzluluğu yoktur  . Bunun yerine, kalamar mürekkebi ve örümcek zehiri boşluğu tarafından, sizi acı-tatlı kabarmasında boğan kokulu bir kara delik gibi boğulursunuz. Önünde zararsız bir güzellik gibi baştan çıkaran yakut çikolatalı yer mantarları ve narin orman yaprakları olabilir, ancak bir kez havzasına düştüğünüzde çekimden kaçış yoktur. Seçimden ziyade zorunluluktan dolayı manyetik. Bataklığına gömülmüşken, diğer tarafta beni kötülüğün mü yoksa cömertliğin mi beklediğini hala merak ediyorum.  

 

Etiketler: Tom ford- black orchid-erkek parfüm
Nisan 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR